warmtepompen

WAAROM EEN WARMTEPOMP?

  • Flinke besparing op de energiefactuur
  • Uitstekende zaak op langere termijn
  • Goed voor het milieu
  • Geen onderhoud

WARMTEPOMP VOOR WELKE TOEPASSINGEN?

Vernieuwen van bestaande ketel

Wil je een bestaande verwarmingsketel vervangen? Dan is de lucht-water warmtepomp door zijn energiezuinige werking een prima keuze. Deze kan makkelijk aangesloten worden op de bestaande verwarmingstoestellen zonder enig kap- of breekwerk. Om de woning op een goede manier te verwarmen is goede isolatie van groot belang. Ook vloerverwarming of gedimensioneerde radiatoren spelen hier een belangrijke rol in. Is de woning niet voorzien van vloerverwarming of gedimensioneerde radiatoren, dan kan er gekozen worden voor een lucht-water warmtepomp op hoge temperatuur.

CV-installatie bij nieuwbouw

Bij een nieuwe woning is het aangewezen om te vertrekken vanuit vloer- & wandverwarming om met de lucht-water warmtepomp uiteindelijk het maximale rendement te bekomen. De combinatie van een warmtepomp met een warmteboiler zorgt uiteraard voor een minimum aan energieverbruik. Met deze combinatie haal je de energiekost een flink stuk naar beneden.

Verwarmen van zwembad of sanitair water

Voor het verwarmen van het zwembad of sanitair water werkt de warmtepomp volledig individueel, op zijn eentje. De aansluiting op bestaande waterleidingen kan heel vlot uitgevoerd worden. Kies voor een warmtepomp die ook het sanitair water kan verwarmen. Op deze manier sla je 2 vliegen in én klap.

 

AANBOD - MOGELIJKHEDEN

LUCHT-LUCHTWARMTEPOMPEN: Verwarming en airconditioning voor één of meerdere ruimtes in één systeem
LUCHT-WATERWARMTEPOMPEN: Een totale energiezuinige centrale verwarmingsoplossing met hernieuwbare energie

ZONTHERMISCHE SYSTEMEN: Sanitair warm water dankzij gratis hernieuwbare energie van de zon